Därför ska du INTE köpa Apple Watch Series 3 (2022/2023)

apple watch series 3

Det kan vara lockande att köpa Apple Watch Series 3 nu när prislappen hamnat unde 2 000-kronorsstrecket. Men vi rekommenderar att du undviker den här smartklockan så mycket det bara går.

I grund och botten så är Watch Series 3 en helt okej smartklocka. Den har alla de viktigaste funktionerna för att mäta både din hälsa och dagliga aktiviteter. Du får aviseringar från mobiltelefonen och vattentålig design.

Lästips
Hur vattentålig är Apple Watch Series 7?

Vad mer kan man förvänta sig i en smartwatch? En hel del faktiskt, vill vi mena. Det viktigaste när du väljer en smartklocka från Apple är att du får stöd för ny mjukvara. Och här faller Watch Series 3 platt efter Apples stora höstevenemang.

När Watch Series 8 presenteras tillsammans med iPhone 14-serien så lanseras samtidigt WatchOS 9, och med det försvinner stödet för Watch Series 3.

Om du köper den här smartklockan så får du inte bara en fem år gammal produkt, utan en modell som inte längre får kärlek från Apple. Watch Series 3 är låst till att för evigt stanna med watchOS 8.

Ett mycket bättre val är Apple Watch SE.

Apple Watch SE kostar visserligen några hundralappar mer, men du är garanterad watchOS 9, den har kraftfullare hårdvara och större skärm (30 procent större). Dessutom är kanten runt skärmen betydligt tunnare, så du slipper de tjocka, svarta sorgekanterna.

Lästips
AirPods Pro & Airpods 3 klickar / låter när jag rör mig (så löser du felet)

Watch SE finns i två storlekar på 40mm respektive 44mm. Du kan välja mellan den billigare varianten som bara har GPS och Bluetooth, alternativt den dyrare som även har 4G/LTE-stöd för att vara helt fristående om du behöver det.

Ännu bättre – om du kan vänta ytterliggare lite – är att vänta på att Apple ska lansera andra generationens Watch SE.

Enligt webbsajter som Bloomberg och Apple-kännaren Mark Gurman så arbetar Apple på en nya generationens modell med förbättrade egenskaper. Ny teknik betyder ett högre pris, men också fler tekniska fördelar och att du får stöd för ny mjukvara mycket längre

Apple Watch SE släpptes 2020 tillsammans med Watch Series 6 och är idag ett lågkostnadsalternativ till Watch Series 6, 7 och snart även Watch Series 8.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.