Playstation 5 storsäljer – fler än 30 miljoner exemplar

Playstation 5
Foto: Charles Sims, Unsplash

Sony har bekräftat hur många exemplar av spelkonsolen Playstation 5 har sålts globalt sedan lanseringen. Den japanska speljätten har också avslöjat att december 2022 var den bästa månaden hittills för PS5-försäljningen

Med hjälp av julhandeln så har fler än 30 miljoner exemplar sålts. Siffran gäller den globala försäljningen. Redan i november 2022 rapporterade webbsajten VGC att 25 miljoner exemplar sålts, varav 5.7 miljoner var under det första räkenskapsåret.

Lästips: Här är nya Playstation 5 – nästan identisk med gamla PS5:an

En anledning till att försäljningen går så bra har med en större tillgång på rätt komponenter att göra. Sony har bekräftat att de har nått slutet på PS5-bristen genom en högre tillverkningstaket då de har tillräckligt med kretsar för att tillgodose tillverkningen.

Det tog Sony nästan två år att nå tillräckligt hög tillverkningstakt för att mätta marknaden. Playstation 5-serien släpptes i augusti 2020 och först i november 2022 rapporterades att konsolen fanns i så många exemplar att även scalpers världen över började svettas.

Vi vet idag att det kommer en ny och förbättrad PS5-modell med förbättrad insida och Sony har släppt DualSense Edge – en professionell handkontroll med justerbara och programmerbara knappar.

Dessutom arbetar Sony på en ny handkontroll som är anpassad så att det blir lättare för funktionshindrade att spela.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.