Playstation 5 Slim släpps i Sverige den 1 december

nya playstation 5 2023 2

Nya och förbättrade Playstation 5 släpps i Sverige den 1 december. Modellen har minskat rejält i storlek och gör ett betydligt mindre avtryck vid tv:n i vardagsrummet, men prestandan har inte ökat.

I butik redan i december

Flera svenska återförsäljare bekräftar att den 1 december är datumet när Playstation 5 Slim går att köpa.

Det betyder att det är dagen då butikerna får in spelkonsolerna i lager – de är redo att skeppas ut genom dörren till konsumenterna det datumet.

Lästips: Playstation 5 – här är nya modellen med 1TB lagring

Nämnvärt är att det inte nödvändigtvis går att få tag på precis allt som rör nya spelkonsolerna just det datumet. Vi vet att baspaketet med spelkonsol och handkontroll är tillgängliga, men det finns en pryl som kan släpa efter lite.

Och prylen är ingen mindre än den officiella skivläsaren som du kan montera på din PS5:a.

Nya Playstation 5 Slim finns i två versioner

Du kan välja mellan två olika versioner av nya Playstation 5-modellen.

  • Standard Edition
  • Digital Edition

På den punkten skiljer sig inte nya modellen från den gamla. Båda har antingen inbyggd skivläsare eller är helt digital ur lådan.

Det som skiljer här är att skivläsaren är dynamisk på nya modellen. Den kan monteras på Digital Edition-modellen, eller tas av om du föredrar det.

Priset

Och så var det priset. Nya Playstation 5 kostar betydligt mer med alla förbättringar. Du får dessutom betala extra för att det är en helt ny produkt på marknaden. Som vanligt.

Normalmodellen med skivläsare kostar cirka 8 000 kronor medan Digital Edition kostar ungefär 7 000 kronor.

Vill du köpa skivläsaren separat kostar det skyhöga 1 500 kronor. Ouch Sony.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.