Apple TV+ blir dyrare – ökar med 10 kronor i december

lg app apple tv plus 2020

Apple höjer priset på Apple TV+ med tio kronor. Efter att ha skruvat upp priserna på flera andra tjänster så är det (vi höll på att säga äntligen) dags för filmtjänsten TV+ som blir dyrare.

Så mycket dyrare blir Apple TV+

Priset ökar med tio kronor i månaden. Det betyder att nya och befintliga prenumeranter får betala 99 kronor i månaden istället för 89 kronor som tidigare.

Det blir alltså elva procent dyrare för alla prenumeranter. Tio kronor årligen blir alltså 120 kronor per år extra som går rakt in på Apples bankkonto.

Om du redan har löpande prenumeration så gäller det nya priset från samma stund som du förnyar den; exempel är om du har gratismånader för att du har en Playstation 5.

Då blir Apple TV+ dyrare

Det nya priset träder i kraft den 23 december och gäller alla prenumeranter, gamla som nya.

Apple har höjt priset en gång tidare sedan lanseringen 2019. Då höjde Apple priset från 59 kronor till 89 kronor, en betydligt mer kännbar höjning så klart.

Det är inte fastställt varför Apple gör höjningen. Normalt brukar filmtjänsterna använda argumentet att höjningen gör det möjligt att leverera en bra tjänst i framtiden.

I det här fallet är anledningen troligtvis en justering för att möta ändringen kring svenska kronans värde.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.