Playstation 4 har nu stöd för externa hårddiskar — stora nyheter med version 4.50

Sony Playstation 4 Pro

Playstation 4 och Playstation 4 Pro har nyligen fått en stor uppdatering som bjuder på flera välkomna förbättringar. Med version 4.50 av operativsystemet till spelkonsolerna ger Sony oss både ökad prestanda och stöd för externa hårddiskar.

När vi säger ökad prestanda så menar vi att Playstation 4 Pro nu har optimerats för gamla speltitlar. Precis som att Xbox One S fungerar snäppet bättre än Xbox One med spel för Xbox 360 så har senaste Sony-konsolen blivit något vassare med gamla Playstation-spel.

För att göra det har den extra prestandan från den snabbare processorn och grafikkretsen låsts upp även för äldre speltitlar. Allt extra som nya spel kan nyttja har hittills varit låst till just dessa, men nu har alltså Sony släppt på spärrarna vilket så klart uppskattas av alla med äldre titlar.

sony playstation 4 pro boost mode

Samtidigt med uppdateringen får Playstation 4 äntligen stöd för att installera spel på externa hårddiskar. Nyheten presenterades redan under förra månaden, men först nu kommer alltså stödet med uppdateringen till version 4.50.


Lästips: Spelen som fungerar bäst med Playstation 4 Pro


Andra nyheter som inte är lika omfattande är bättre stöd för 2D-bilder med Playstation VR. Bättre förklarat betyder det att upplösningen på bilden som visas på en ansluten tv-apparat är betydligt högre när du inte är i VR-läge.

Du kan också använda röstchat när du spelar via en PC eller Sony Xperia-telefon, det finns stöd för egenvalda bakgrundsbilder och Sony har även inkluderat en mängd mindre förbättringar som berör Sonys mobilapplikationer för Playstation. Slutligen kan du nu se när vänner är anslutna till Playstation Network via en mobiltelefon och inte hemkonsolen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.