iPhone Edition är iPhone 8 — släpps sent under 2017

Apple iPhone 7

Apple kommer inte att släppa någon mobiltelefon som heter iPhone 8. Istället har vi en modell som kallas iPhone Edition att vänta — och den släpps senare under 2017 än de båda andra mobiltelefonerna som vi tror bli presenterade under ett septemberevenemang.

Dessa uppgifter kommer från webbsajten Mac Otakare som går ut med detaljer kring Apples kommande lanseringar i år. Intresset för de tre iPhone-modeller som ryktats komma är skyhögt och inte minst efter den senaste informationen som pekar på att Apple kan dela på sina nysläpp.

Enligt Mac Otakare arbetar Apple just nu med att testa flera olika varianter av iPhone Edition. Det rör sig om en mängd förändringar kring hur hemknappen fungerar, materialet till telefonens chassi och vilken paneltyp skärmen har.

Då Apple fortfarande arbetar med att hitta de rätta lösningarna så är det avlägset med en lansering av iPhone Edition i tid med de båda syskontelefonerna. Där de mindre, billigare modellerna redan är klara för tillverkning saknas fortfarande en färdig modell av iPhone Edition — och det betyder att den inte kan skickas för tillverkning i tid.


Lästips: Apple beställer 160 miljoner OLED-panel till iPhone 8


Har du planer på att köpa det dyraste och mest avancerade som Apple tänker släppa i höst? Då får du hålla hårt i pengarna ytterligare en tid efter första presentationen. Men kanske är det värt det. Mac Otakare har tidigare rapporterat att iPhone Edition, eller iPhone 8 om vi hellre ska kalla telefonen det, visserligen får en 5,8-tumsskärm men att endast 5 tum av detta är traditionell skärmyta.

Den resterande delen ska vara reserverad likt en funktionsremsa som på nya Macbook Pro. En riktigt spännande tanke som vi gärna ser en presentation av innan vi vågar säga om det låter bra eller inte. En annan detalj är att hemknappen försvinner i sin fysiska form och istället placeras i området för funktionsremsan. Även detta ett intressant drag om det stämmer.

Om du har följt alla rapporter kring iPhone Edition / iPhone 8 så kanske du har läst att en mängd webbsajter tror Apple tänker gå över till USB Typ-C med nya telefonen. Mac Otakare tror tvärtemot att det inte finns några planer på ett byte från Lightning till USB Typ-C, och visst låter det knappast troligt att Apple tänker lämna sin hårt hållna anslutningsteknik för något annat?

Bilden till artikeln visar en iPhone 7. Det saknas i skrivande stund bilder på iPhone Edition så ni får hålla till godo med 2016 års modell istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.