Netflix och andra filmtjänster kommer till Nintendo Switch

Nintendo Switch

Netflix och andra filmtjänster kommer till Nintendo Switch. Det meddelar den japanska speljätten som i ett meddelande bekräftar att samtal pågår med en mängd aktörer på marknaden.


Det finns ingen tidsram att förhålla sig till så när stödet kommer återstår att se. Det kan vara inom de kommande veckorna, eller mer troligt, någon gång under årets senare del. Just nu ligger Nintendos fulla fokus på att fylla på butikshyllorna med spel och konsoler.

Om Nintendo ska ha en chans i längden mot konkurrenterna Xbox och Playstation så måste filmtjänster finns med på kartan. Annars är risken att många väljer bort Switch för en mer komplett lösning, vilket Xbox och Playstation redan är med sina Bluray-spelare.

Få spel till Switch är inget problem

En annan utmaning för Nintendo är att det finns ytterst få spel till Switch-konsolen. Något som Nintendo-profilen Reggie Fils-Aime inte ser som något problem.

Mitt svar är att man bör kolla vilka spel som presenterats och är under utveckling, och utifrån det göra en bedömning om ett köp, säger Reggie Fils-Aime till Washington Post

Nintendo Switch har kanske ett fåtal spel att erbjuda, jämförelsevis hög prislapp bredvid Xbox One S och Playstation 4 Pro samt en hel mängd problem med kvaliteten som måste lösas.Lästips: Döda pixlar på din Nintendo Switch — inget problem menar japanska speljätten


Men det verkar inte vara något hinder för de horder av fans som skaffat en Switch. Efter två dagar slog Switch alla försäljningsrekord inom Nintendo och är nu den snabbast säljande spelkonsolen någonsin för speljätten. Nintendo Wii sålde i 600 000 exemplar efter åtta dagar och idag har fler än 100 miljoner sålda exemplar redovisats av företaget.

Nintendo säger att Switch säljer bättre men vill inte visa några siffror. Det är en liten varningflagga för att de inte är så bra som vi kan tro, men det återstår så klart att se.

Zelda — Breath of the Wild
Zelda är en av Nintendos mest kända karaktärer någonsin.

Nintendo lever på sina kända karaktärer

Det som håller Nintendo vid liv är den stora bas med fans som gillar speljättens kända karaktärer.

Utan namn som Super Mario, Pokémon, Fire Emblem och Zelda har inte Nintendo mycket att erbjuda spelarna. Åtminstone inte bredvid Xbox och Playstation som ståtar med mycket mer av allt annat.

Bättre prestanda, större spelutbud, lägre priser och större funktionalitet väger tungt när man ska lägga ut sina tusenlappar på en spelkonsol. Om inte Super Mario eller Zelda fanns med i bilden — varför välja Switch?

Nintendo har aldrig fokuserat på hög prestanda med sina spelkonsoler. Ständigt steget efter konkurrenterna med lägre prestanda, högre priser och inte sällan en otrevlig ton mot även sina mest inbitna fans. Ändå biter sig Nintendo fast på marknaden och vägrar släppa taget.

Vi behöver Nintendo. Vi behöver motpolen till Microsoft och Sony. Ett alternativ som fortsätter att driva utvecklingen framåt samtidigt som dåtidens bästa karaktärer ständigt får nytt liv med nylanseringar.

Frågan är bara hur länge det kommer att hålla med Switch. Wii U blev aldrig någon större succé utan kan i det närmaste beskrivas som ett misslyckande. Switch är en påstådd succé idag, är spelkonsolen det också efter en månad eller tre månader? Efter ett år?