PlayerUnknown’s Battlegrounds släpps till Playstation 4 i december 2018

pubg-2018

PlayerUnknown’s Battlegrounds har tappat rejält med fart efter lanseringen av Fortnite. Konkurrenten går starkt framåt medan PlayerUnknown’s Battlegrounds kämpar för att förnya intresset på marknaden. Och kanske kan lanseringen till Playstation 4 var det som behövs.


PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) släpptes först till Xbox One i september. Då lanserades konsolunika spelpaket med spelkonsol och spel i ett prissänkt paket. Microsoft lanserade även PlayerUnknown’s Battlegrounds-designade handkontroller och en ny karta släpptes.

Därefter har det varit oroväckande tyst om spelet. Åtminstone från officiella håll. En läcka samma månad visade att PlayerUnknown’s Battlegrounds gjorde sig redo för en debut till Playstation 4 – något som Korean Ratings Board såg till att alla fick reda på.

Nu kommer ytterligare uppgifter som pekar på att en lansering till Playstation 4 är på gång. Bland annat fotografier som visar en Playstation 4-server som visas på Playstation Network.

PlayerUnknown’s Battlegrounds blir inte längre konsolexklusiv till Xbox One

Tyvärr har varken Sony eller spelutvecklaren PUBG Corp bekräftat från officiella håll. Bevisen är dock övertygande vid det här laget.


När lanseringen sker blir det ytterligare en liten fjäder i hatten till Sony. Och Microsoft förlorar samtidigt sin eftersom Xbox-plattformen tappar en exklusiv speltitel. Och det är något som företaget absolut inte har råd att göra då Xbox One-serien har ett dåligt rykte om att sakna exklusiva titlar.

Tacksamt nog för Xbox-spelarna så tänker Microsoft inte sitta på händerna i stormen. Via Twitter bekräftar företaget att de har stora nyheter på gång till PlayerUnknown’s Battlegrounds för sitt X018-evenemang i Mexico City den 10 november 2018.

Exakt vad som kommer är i skrivande oklart, men gissningsvis får vi se nya kartor och kanske ett nytt spelläge. Frågan är – vad vill du se till PlayerUnknown’s Battlegrounds i framtiden? Skriv en kommentar och berätta!