Pinga din AirTag från Mac-datorn med macOS 13.1 ”Ventura”

Apple AirTag
Foto: Daniel Romero, Unsplash

Med macOS 13.1 ”Ventura” så kan du ”pinga” dina AirTags så att de spelar ett ljud från den inbyggda högtalare. Något som idag är möjligt med både iPhone och iPad – men inte från Mac-datorn.

Stödet för att pinga AirTags från datorn gör det enklare att lokalisera de små spårningsbrickorna från exempelvis en iMac, Macbook Pro eller Mac Mini. En liten men ack så välkommen förbättring.

Med äldre versioner av macOS Ventura så går det bara att se på en karta ungefär var AirTags-brickorna befinner sig. Vilket är bra bara det, men med macOS 13.1 så blir det alltså snäppet vassare.

Uppdateringen med macOS 13.1 ”Ventura” är planerad att släppas senare under december månad. Versionen kommer att lanseras samtidigt med iOS 16.2 och iPadOS 16.2.

Om du inte har en AirTag än så är det hög tid att skaffa åtminstone ett exemplar för att testa. AirTag-brickorna är utmärkta för att spåra viktiga prylar, som dina bilnycklar, husnycklar, plånboken och hörlurarna. En AirTag kostar några hundralappar, men det är ett lågt pris för att slippa stressen över att inte hitta nycklarna när man ska hinna med tåget en tidig tisdagsmorgon.

Du kan till och med använda AirTag med Android-telefoner, även om det är något mer begränsad funktionalitet.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.