Microsoft kan ha läckt datumet när Diablo 4 släpps (sommaren 2023)

Diablo 4

Hoppsan Microsoft, det här ser knappast bra ut. I ett svep kan Microsoft Store ha läckt datumet när Diablo 4 släpps – åtminstone för Xbox-användare – och om vi ska tro uppgifterna så kommer spelet under sommaren 2023.

Mer specifikt är det datumet den 5 juni 2023 som gäller. Tidigare har det ryktats att spelet skulle släppas under våren, men uppgifter pekar alltså nu på att datumet skjuts lite på framtiden. Varför vet vi inte, men sannolikt handlar det om polering och finjusteringar som behövs göras.

Den 8 december väntas Blizzard visa mer av Diablo 4 under ”The Game Awards” och samtidigt presentera Collector’s Edition med allt vad den innehåller (vi räknar med att den blir svindyr). Dessutom tror vi att ett de avslöjar ett öppet beta-test som planeras för april.

En intressant detalj är att Diablo 4 rent spekulativt kan landa direkt på Xbox Game Pass och den vägen kringgå den kraftiga prishöjning som planeras för 2023. Microsoft har sagt att flera, egenproducerade storspel får ett mycket högre pris nästa år och om Blizzard faktiskt får Microsoft som ny ägare så vore Diablo 4 en massiv vinst för Xbox Game Pass-tjänsten.

Andra detaljer som avslöjas är att installationsstorleken landar på 80 GB, vilket inte är någon större nyhet eftersom vi vet storleken sen tidigare. Ett beta-test av Diablo 4 avslöjade den delen redan sommaren 2022.

Via Windows Central

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.