Renault bygger in navigatorn Waze i sina bilar

Waze Logo

Franska biltillverkaren Renault blir först med att integrera navigatorn Waze i sina bilar. De första modellerna som får Waze är Megane E-tech 100% Electric och nya Austral. Båda är utrustade med Open R-skärmen och mediasystemet Open R Link.

Med stödet för Waze så kan föraren komma åt navigatorns alla funktioner direkt från den 12 tum stora skärmen i bilen. Det behövs ingen mobiltelefon för att det ska fungera – allt är inbyggt i bilen. Bland annat stöds trafikinformation i real-tid, favoritrutter och sparade destinationer.

För att använda Waze så måste bilägaren först ladda ner appen. Det görs direkt via Google Play och OpenR Link eller Renault-appen i mobiltelefonen. Därefter måste föraren logga in på ett Waze-konto för att använda alla funktioner. Att skapa ett konto är helt kostnadsfritt.

Waze är en Google-ägd produkt. Navigator-appen köptes av Google i juni 2013 till en kostnad på 1,3 miljarder dollar.

Via: Renault

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.