Christian Bale löser bestialiska mord i The Pale Blue Eye

The Pale Blue Eye

”The Pale Blue Eye” är en ny film med Christian Bale i huvudrollen. Han spelar detektiven Augustus Landor som ska lösa en rad hemska mord på en kadettskola under 1830-talet. Mord som bland annat omfattar en händelse där en person fick sitt hjärta utskuret ur kroppen.

Augustus Landor inser snabbt att undersökningen inte blir någon lätt sak och tar hjälp av en ung Edgar Allan Poe för att lösa mysterierna. I rollen som Edgar ser vi Harry Edward Melling som bland annat är känd från Dudley Dursley i Harry Potter-filmerna.

Filmen är baserad på en novell med samma namn från 2003. Novellen skrevs av Louis Bayard och filmen regisseras av Scott Cooper.

Berättelsen till filmen är tämligen sparsam just nu. Vi vet att en kadett har hängt sig på den anrika kadettskolan West Point och att det vid en första anblick inte såg ut att vara mer än så.

När kroppen undersöktes märkte man dock snabbt att hjärtat avlägsnats med skickliga snitt, och för att minska risken för skada på kadettskolans ansende så rekryteras den lokala detektiven Augustus Landor som uppmanas hitta en snabb lösning på mordet.

Givetvis går saker inte som Augustus önskat (det är ju en film trots allt) och mystiska händelser drar in honom i en väv av våldsdåd, intriger och till synes väldigt kyliga miljöer (bokstavligen talat).

The Pale Blue Eye visas på Netflix och har premiärdatum den 6 januari 2023. Filmen kommer även att visas på utvalda biografer om du föredrar att se den på större skärm.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.