Overwatch släpps till Nintendo Switch – 15 oktober 2019

blizzard overwatch

Overwatch släpps till Nintendo Switch i oktober månad 2019. Det bekräftar Nintendo i ett pressmeddelande – och datumet att hålla reda på är den 15 oktober.


Blizzard Entertainment har rönt enorma framgångar med sitt shooter-spel Overwatch på PC, Xbox One och Playstation 4. Under de tre åren som Overwatch funnits har miljontals spelare fångats av den snabba och aggressiva spelstilen.

Spelet har sedan länge ryktats komma till Nintendo Switch. Det har hintats bitvis om att Overwatch skulle släppas till Switch i framtiden. Bland annat genom en Amazon-listning för ett officiellt skyddsfodral till Nintendo Switch med Overwatch-tema.

Stora webbsajter som Eurogamer och Kotaku har rapporterat om den stundanden lanseringen tidigare under gårdagen. Det har dock varit oroväckande tyst från både Nintendos och Blizzards sida. Ändra fram till gårdagskvällen då den japanska speljätten äntligen gjorde sitt efterlängtade avslöjande.

När du köper Overwatch till Nintendo Switch får du 15 utseenden till de olika karaktärerna samt 3 månaders gratis Nintendo Switch Online-medlemskap.


Givetvis ingår alla nyheter och fördelar som släppts till Overwatch genom åren. Bland annat de senaste hjältarna för 2019 – Baptiste och Sigma – det kreativa Workshop-läget och den omarbetade köfunktionen för att skapa mer balanserade lag.

Overwatch är inte Blizzards första spel till Nintendo Switch. Sen tidigare finns även Diablo 3 att spela på den lilla handkonsolen. Och Overwatch möter tung konkurrens från populära spel som Splatoon 2 och Fortnite direkt vid lanseringen.