Garmin Venu: Smartklocka med OLED-skärm & träningsfokus

garmin venu watches 1

Garmin Venu är en smartklocka som presenterades under IFA-mässan 2019. Venu har en färgstark OLED-skärm, många sensorer och upp till sex dagars batteritid.


Garmin Venu är en smartklocka med fokus på hälsa. Vilket knappast sticker ut bland mängden eftersom många smartklockor trycker på lite extra kring hälsa och aktiviteter.

Genom att mäta din sömn, hur du andas, hjärtslag och stress så kan du få en helhetsbild över din generella hälsa. Du kan även lägga till mat- och vattenstatistik för en mer komplett hälsobild.

Garmin Venu har även stöd för Body Battery-funktionen som finns i företagets aktivitetsarmband. Den hjälper dig att hålla koll på kroppens energinivå så att du kan planera dagens aktiviteter.

Totalt har Garmin Venu 40+ animerade träningsrörelser som kan visas direkt på OLED-skärmen. Det hjälper dig att förstå vilken rörelse du ska göra och hur man gör det.


garmin venu watches 2

Inbyggt i smartklockan finns en GPS för exakt mätning av plats, hastighet och avstånd. Det finns även en pulsmätare och stöd för en rad olika träningsmetoder som kan spåras. Bland annat löpning, styrketräning och yoga.

Det finns även inbyggt stöd för andningsövningar som ska hjälpa dig att sakta ner och slappna av.

Givetvis – eftersom det är en smart klocka – så kan du se aviseringar från mobiltelefonen. Du kan även ladda ner låtar till smartklockan och styra uppspelningen från handleden. Med Garmin Pay betalar du direkt på mot terminaler som stöder kontaktlös betalning.

Upp till sex dagars batteritid går att nå om du inte använder träningsfunktionerna. Kör du igång både GPS och musikuppspelning samtidigt kan du bara räkna med sex timmar istället.

Cirkapriset för Garmin Venu är 300 pund, eller cirka 3 600 kronor här i Sverige.