Apple Music i webbläsaren – nu fungerar det

apple music browser 1

Apple Music går nu att använda i webbläsaren. Apple har släppt en tidig beta-version av sin populära musiktjänst som du kan testa idag. Det betyder att Apple Music äntligen går att använda på alla större plattformar.


Hur använder jag Apple Music i webbläsaren?

  1. Gå till webbsajten beta.music.apple.com
  2. Logga in via knappen i övre högra hörnet
  3. Registrera dig för Apple Music eller börja spela direkt

Det är inte svårare att använda Apple Music i webbläsaren än i någon av Music-apparna. Bara gå till den officiella Music-sajten via länken ovan och börja lyssna.

Tänk på att det krävs en prenumeration som kostar 99 kronor per månad för att använda Apple Music. Har du inte provat musiktjänsten tidigare får du en gratis provperiod att använda.

Har Apple Music fungerat i webbläsaren tidigare?

Apple hade under en period sin Music-tjänst tillgänglig via webbläsaren. Det var dock en begränsad upplevelse jämfört med apparna och inte ens i närheten av vad Spotify kan erbjuda.

Nya versionen av Apple Music i webbläsaren har en design som är mer i linje med nya Music-appen för macOS ”Catalina”. Det betyder en trevligare, mer funktionsrik upplevelse med ett smidigare gränssnitt för användarna.


Faktum är att du dessutom kan använda tredjepartstjänster med Apple Music i webbläsare. Ett populärt alternativ är Musish som fått stor uppmärksamhet på senare tid.

Anslut ditt Apple Music-konto till Musish och du kan börja lyssna på musik via webbläsaren. För att det ska fungera måste du logga in på ditt Music-konto och ge Musish åtkomst till Music-tjänsten, mediabiblioteket och aktivitetsdata.

Vilka funktioner saknas till Apple Music i webbläsaren?

Eftersom Apple Music i webbläsaren är i beta just nu så kan du inte räkna med full funktionalitet idag.

Vad du bland annat kan göra är att söka efter låtar och album, spela all media du köpt tidigare och komma åt dina låtlistor. Du får kurerade låtförslag och gränssnittet kan växla till mörkt läge om du har det aktiverat i macOS.

Något du däremot inte får just idag är smarta låtlistor och musikvideor. Det är däremot något Apple planerar att implementera inom den närmaste framtiden.

Var kan jag använda Apple Music i webbläsaren?

Idag fungerar Apple Music i webbläsaren med macOS, Windows, Linux och ChromeOS.

Apple Music har idag fler än 60 miljoner prenumeranter. Det är en bra bit kvar till Spotify som har 108 miljoner betalande prenuemerationer, och totalt 217 månatliga användare om vi räknar in gratisanvändarna.