Overwatch har nu fler än 25 miljoner spelare över PC och konsol

blizzard overwatch

Succéspelet Overwatch har nu fler än 25 miljoner registrerade spelare. Det meddelar Blizzard via sitt officiella Twitter-konto. Det är en kraftig ökning från de 20 miljoner spelare som registrerades under oktober månad 2016 — en ökning med 25 procent på bara tre månader.

Vi vet inte hur Blizzard räknar antalet spelare men känt är åtminstone att siffran sträcker sig över både PC och spelkonsoler. Det skulle kunna vara antalet faktiska konton, aktiva konton eller konton som varit inne i ett spel minst en gång under en period på 30 dagar.

Overwatch kostar från 400 kronor och uppåt beroende på plattform. Därför är det imponerande att se den tillväxt som Blizzard rapporterar, hur de än räknar på det. Det är lättare för titlar som League of Legends vilka är free-to-play (kostnadsfria att ladda ner och spela) att nå stora mänger spelare.


Lästips: World of Warcraft är tillbaka över 10 miljoner spelare


Till sin hjälp för att locka fler ”hjältar” som Blizzard kallar sina spelare erbjuder den kända spelutvecklaren ständiga uppdateringar och nytt material som ska locka. Exempelvis senaste karaktärerna Ana och Sombra, båda omtyckta figurer i Overwatch.

Lägg till evenemang som startar då och då under året med speciella erbjudanden samt belöningar så har vi ett tydligt vinnande koncept. Det blir inte sämre av att Blizzard har ett gott rykte om sig idag och att i princip alla deras spel sen år tillbaka har blivit riktiga storsäljare.

I slutändan vill Blizzard så klart tjäna pengar på sitt spel och för att göra det används mikrotransaktioner för ingame-köp. Kanske tror Blizzard att fler vill betala för ingame-prylar när de vet att de inte måste köpa expansionspaket för de pengarna istället? Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.