Overwatch 2: Blizzard ger bort gratisprylar efter alla problem

overwatch 2

Overwatch 2 har varit en helt spektakulärt krånglig lansering med många problem som drabbat spelarna. Bland annat har hjältar krånglat, köerna in till servrarna varit ändlöst långa och det dök till och med upp en DDoS-attack mitt i det hela.

För att göra det ännu värre så har en påstådd bugg i chattrutan gjort så att spelare köpt utseenden till hjältarna utan att vara medvetna om det. Köp som Blizzard hittills har vägrat att betala tillbaka för. Vissa spelare ligger ute med hundratals kronor på oavsiktliga köp.

Blizzard har förstått att problemen är så allvarliga att de måste reagera på något vis. Och nu meddelas att spelstudion erbjuder alla drabbade (och icke-drabbade) gratis saker i Overwatch 2 – men frågan är om det är tillräckligt.

Det här bjuder Blizzard på i Overwatch 2

  • Extra XP under en period
  • Legendariskt utseende till Reaper
  • Vapenberlock kallad ”Health Pack”

Den första stora nyheten är att alla spelare får dubbel XP för sina matcher, under en kort period åtminstone. Under flera helger så aktiveras eventet Double Match XP så att alla kan bättra på sin level mycket snabbare.

I skrivande stund finns inga nämnda datum, det kommer senare när Blizzard har bestämt sig för när och hur eventen ska aktiveras.

overwatch 2 reaper cursed captain legendary skin 2022

Nästa stora nyhet är att hjälten Reaper får ett legendariskt utseende som blir gratis till alla som loggar in från 25 oktober 2022 tills första säsongen stängs. Utseendet heter ”Cursed Captain” och går att skaffa tillsammans med en vapenberlock.

Vapenberlocken heter ”Health Pack Weapon Charm” och den läggs till automatiskt till alla som loggar in under samma period som det legendariska Reaper-utseendet är tillgänglig.

Blizzard arbetar på att lösa problemen

  • Buggfixar är på gång
  • Blizzard ber drabbade att rapportera problem

Den som drabbas av problem med Overwatch 2 uppmanas av Blizzard att rapportera allt som krånglar. Redan idag kan du följa problematiken med spelet på det officiella forumet för amerikanska spelare. Du kan du läsa om planerade omstarter och uppdateringar av servrarna så att du inte blir överraskad.

Redan den här veckan kommer buggfixar som ska lösa en del av problemen. Spelstudion arbetar kontinuerligt med att lösa de problem som dyker upp, men de högst prioriterade hamnar först, så just de knasigheter som drabbar dig kan dröja veckor eller månader innan de försvinner.

Om du upplever problem så bör du rapportera problematiken till Blizzard. Ett tips är att starta om spelet för att lösa de värsta knepigheterna, eller bara vänta några dagar för att se om Blizzard har släppt en ny patch med fixar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.