Här är kraven för att använda Meta Quest Pro

Meta Quest Pro

Om du funderar på att köpa ett Meta Quest Pro så gäller det att hålla koll på kraven. Det är inte bara att betala 20 000 kronor och köra igång hur som helst. Det krävs lite extra av dig som användare, och att du delar din data med Meta.

Du MÅSTE ha ett Meta-konto

Meta Quest Pro fungerar bara om du parkopplar ett Meta-konto till det.

Du kan inte starta VR-headsetet och köra igång utan ett Meta-konto – och det fungerar inte ens med ett vanligt Facebook-konto heller.

När du kör igång headsetet första gången så blir du uppmanad att logga in med ditt Meta-konto. Om du inte har ett så kan du skapa ett direkt via installationsprocessen.

Har du redan ett Facebook-konto så kan du använda det som en del av upplevelsen i ditt VR-headset. Men det räcker inte för att använda Quest Pro, du måste kombinera både Facebook-kontot och Meta-kontot i det fallet.

Du som redan har ett Meta-konto sen tidigare, exempelvis med ett Quest 2, får alla dina skaffade saker i VR-världen flyttade som en del av konfigurationsprocessen. Allt går att använda i Quest Pro.

Så många konton fungerar med Quest Pro

Totalt kan du ansluta fyra konton till ditt Meta Quest-headset. Ditt eget samt tre extra, exempelvis konton till familjemedlemmar.

Varje konto måste ha en unik e-postadress, ett Facebook-konto eller ett Instagram-konto som inte ingår i samma kontocenter.

Köpta appar på ditt Meta-konto kan användas med andra konton på ditt VR-headset via appdelning. Du måste aktivera appdelning för att det ska fungera. Läs mer om det här.

Lästips
10 saker du måste veta om Meta Quest Pro

Du måste använda Meta Quest-mobilappen

VR-headsetet är fristående i den mening att du inte behöver en parkopplad dator med en kabel för att köra spel och appar.

Däremot behöver du ansluta till VR-headsetet med en mobilapp för att göra alla de initiala inställningarna. Appen heter Meta Quest och där kan du göra viktiga inställningar, se skärmen när andra spelar och givetvis se alla spel som går att skaffa.

Du kan även ändra kontoinformation, ställa in sociala funktioner, samt casta bilden från VR-headsetet på exempelvis en TV.

Kraven för att använda Meta Quest-mobilappen

Minimikraven för att använda Quest-appen är just nu att din mobiltelefon måste ha Android 5.0 eller senare, alternativt iOS 10 eller senare.

Appen finns endast till Android och iOS. Du laddar ner appen via de officiella appbutikerna här:

  • Android (Google Play Store)
  • iOS (Apple App Store)

Tänk på att det tillkommer andra krav för att ladda ner och använda appar via appbutikerna. Om du är minderårig kan det behövas tillåtelse från en förälder för att ladda ner och använda appen.

FAQ

Måste jag ha ett Meta-konto för att använda Meta Quest Pro?

Ja, du måste ha ett Meta-konto för att använda VR-headsetet.

Fungerar Meta Quest Pro med ett Facebook-konto?

Delvis. Du kan koppla ett Facebook-konto till VR-upplevelsen för att använda Facebook-specifika funktioner, men du måste ha ett Meta-konto för att använda Quest Pro överhuvudtaget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.