Hur mycket kostar Meta Quest Pro? Här är svaret

Meta Quest Pro

Ny teknik kostar och den senaste tekniken inom VR är superdyr. Det kan vi konstatera efter att Meta Quest Pro presenterades under sitt stora event i oktober 2022.

Under eventet visades Meta Quest Pro – det senaste och hetaste VR-headsetet i Quest-serien – som ett bättre alternativ till Quest 2. Och med det följer en rejält saftig prislapp.

Lästips
Meta Quest Pro – här är 10 saker du måste veta

Så mycket kostar Meta Quest Pro

Den officiella prislappen är 19 495 kronor i Sverige via Metas egna butik. Priset är alltså mycket högre än Quest 2 som kostar från 5 200 kronor.

Priset i USA är 1 499 USD.

I procent så kostar Meta Quest Pro hela 275 procent mer än Quest 2 128 GB och 200 procent mer än Quest 2 256 GB. Bäst jämförelse är det med den senare eftersom Quest Pro endast går att köpa med 256 GB lagringsutrymme.

Så mycket kostar tillbehören till Meta Quest Pro

Det finns en rad tillbehör som du kan använda med Quest Pro. Exempelvis officiella hörlurar, Link-kabel för anslutning till en dator, en laddningsstation och ljusblockerare.

Här är de officiella priserna hos Meta:

TillbehörPris
Meta Quest Pro Full light Blocker459,99 kr
Meta Quest Pro VR-hörlurar459,99 kr
Kompakt laddningsstation939,99 kr
Link-kabel979,99 kr

Totalsumman för de fyra tillbehören är 2 840 kronor. Tillsammans med ett Quest Pro så blir slutsumman 22 335 kronor.

Det här följer med i förpackningen

Tänk på att du inte nödvändigtvis behöver köpa en laddningsstation till ditt VR-headset. Det medföljer nämligen allt som behövs för att ladda Quest Pro direkt i lådan. Bland annat en laddningsdocka, strömadapter och två laddningskablar (en för headsetet, en för kontroller). Det ingår även ljusblockerare för både vänster och höger.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.