Outlook Web App för Android & iOS slutar fungera

Microsoft Outlook Logo

Outlook Web App för iOS släpptes under 2013 och året därefter kom en version för Android. Bara fyra år senare väljer Microsoft att gå vidare med andra projekt, och lämnar därför OWA till skaran med övergivna tjänster som ersätts av andra.

  • Tas bort från app-butikerna i april
  • Slutar fungera helt den 15 maj
  • Användarna uppmanas byta till Outlook för Android och iOS

När OWA först introducerades fanns en praktisk anledning i det utökade antalet funktioner som applikationen hade jämfört med Outlook i webbläsaren. Speciellt för de organisationer som hade en prenumeration på Office 365.

Bland annat stöd för Exchange Online, push-notifikationer, kontaktsynkronisering och röststyrning. I takt med att vanliga Outlook för Android och iOS (tidigare Accompli) har blivit allt bättre väljer Microsoft nu att kapa OWA helt från sin lista med tjänster.

Enligt Microsoft har de använt återkoppling från OWA-användare till att förbättra Outlook med nödvändiga funktioner och optimeringar. Därför vill Microsoft att alla OWA-användare nu ska gå över till den fristående Outlook-appen istället.

Microsoft tänker börja migrera alla nuvarande OWA-användare till Outlook och från april 2018 kommer OWA att tas bort från Google Play Store samt Apple App Store. Den 15 maj slutar Outlook Web App att fungera helt. Har du inte bytt innan dess blir alla dina tjänster och e-post oåtkomliga via applikationen och du tvingas byta till en annan.

Outlook Web App har ett snittbetyg kring 2.9 av 5 på Apple App Store och 2.8 av 5 på Google Play Store. Det är en bra bit från Outlook som ståtar med 4.2 i betyg. Har du inte bytt – gör det idag. Microsoft har släppt en sida på sitt hjälpcenter för de som vill ha hjälp med övergången från OWA till Outlook.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.