Fitbit Versa – smartklockan som ska övertyga världen

fitbit versa promo

Fitbit kommer snart att presentera sin nya generations smartklocka. Hittills har detaljerna varit begränsade om modellen, men nu vet vi åtminstone vad den kommer att heta – Fitbit Versa.

  • Ska placeras jämsides befintliga Fitbit Ionic
  • Kan kosta från cirka 2 600 kronor
  • Stegmätare, pulsmätare, kalorimätare
  • Saknar inbyggd GPS

Det är oklart hur Fitbit tänker placera sin nya smartklocka bland de befintliga produkterna. Sannolikt hamnar den jämsides befintliga Ionic som släpptes i oktober förra året. Det är inte troligt att Ionic ersätts helt av Versa.

Fitbit Versa använder samma operativsystem som Ionic – FitbitOS – men har en tunnare och smalare design. Målet ska vara att attrahera både män och kvinnor, där Ionic var så stor att den primärt lockade männen.

Bland de inbyggda sensorerna finner vi bland annat stegmätning, pulsmätare och kalorimätare. Däremot saknas inbyggd GPS vilket är ett stort minus för alla sportintresserade som gärna tar med en klocka för spårning i löpspåret.

Med en målgrupp som är betydligt bredare än Ionic väntas Fitbit sätta ett fördelaktigt pris på Versa. Troligtvis kring 200 till 250 USD, vilket omräknat blir från cirka 2 600 kronor inklusive moms.

Exakt när en lansering av Versa sker återstår att se. Men med alla läckor som dyker upp just nu tror vi att Fitbit snart är redo med en officiell presentation.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.