Outlook för mobilen stöder interaktiv e-post

Microsoft Outlook Logo

Outlook för Android och iOS får nya funktioner. Under evenemanget Build 2019 avslöjade Microsoft att Outlook får stöd för Adaptive Cards och Actionable Messages. Här berättar vi vad det innebär.

Både Adaptive Cards och Actionable Messages introducerades till Outlook-användarna redan i maj förra året. Då till Outlook för Windows och Outlook Web App.

Först nu känner Microsoft att det är läge att ge mobilanvändarna samma funktionalitet. Och först ut är Outlook för iOS, följt av Android-appen.

Adaptive Cards och Actionable Messages

Adaptive Cards och Actionable Messages gör att e-postmeddelanden kan visa interaktivt innehåll i mobilappen.

Det gör det lättare att hantera speciella e-postmeddelanden vars innehåll kan göras klickbart. När du klickar på en del i ett interaktivt meddelanden visas information dynamiskt, utan att du behöver lämna appen eller meddelandet.

outlook adaptive cards ios android

Microsoft lyfter fram en rad fördelar och exempel på hur interaktivt innehåll kan användas i mobilen. Bland annat om hur du kan interagera med flygbiljetter direkt i appen när du checkar in på flygplatsen.

Dessutom kan Adaptive Cards samarbeta med andra appar, botar och tjänster. Exempelvis Office Word-appen.

Gmail fick stöd för interaktivt innehåll mycket tidigare

Google introducerade stöd för interaktivt innehåll till Gmail redan i mars förra året.

Dock handlar det om e-postklienten för webbläsaren och inte mobilapparna. Och stödet fungerar mycket likt hur Microsoft implementerat stödet i sina egna Outlook-appar.

Boka hotellrum, godkänn fakturor och hantera flygbiljetter. Allt utan att lämna e-postmeddelandet du öppnat.

Du kan läsa mer om interaktivt innehåll i Gmail i detta blogginlägg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.