Ny reklamfilm från Apple – byt in din gamla iPhone för miljöns skull

Apple iPhone 6s

Apple trycker på för att du ska köpa en ny iPhone. Med en ny reklamfilm lyfter företaget fram fördelarna med att lämna in din gamla telefon när du köper en ny – och nu ligger fokus på de positiva miljöaspekterna.


  • Byt in din iPhone och få rabatt på en nyare modell
  • Fokuserar på de positiva miljöaspekterna
  • Du kan få mycket bättre betalt på Blocket och Tradera
  • Apple stänger dörren för iPad 2

Om du har en gammal iPhone så kan du lämna in den till Apple och få rabatt på en nyare modell. Samtidigt hjälper du miljön eftersom din telefon antingen kan säljas igen, eller plockas ner i smådelar för återvinning.

Apple har länge haft en kampanj som belyser fördelen med att lämna in sin gamla telefon till företaget. Åtminstone kring den monetära biten. Nu satsar Apple ännu hårdare genom att läka mer fokus på miljöaspekterna.

I en ny reklamfilm berättar Apple hur din gamla iPhone kan skänka mer glädje till andra när du uppgradera dig med en nyare iPhone-modell. Och hur riktigt gamla modeller kan monteras ner, återvinnas och återanvändas.

Givetvis får du inte lika bra betalt av Apple som om du sålde din iPhone på exempelvis Blocker eller Tradera. Du kan faktiskt förlora en hel del hundralappar – eller ibland tusenlappar den vägen.


Men de kronor du går miste om är en sorts betalning för att du ska få din gamla telefon avlämnad på ett smidigt och säkert sätt, samtidigt som du får med dig en helt ny telefon ur butiken.

Frågan är bara hur värt det är att sälja exempelvis en iPhone 7 Plus i bra skick till Apple.

Om du byter in din iPhone 7 Plus när du köper en iPhone XR kan du maximalt få 2 000 kronor i rabatt på nya telefonen. Beroende på skick och mängden lagringsutrymme kan du få 800 kronor eller mer via Blocket.

Har du lämnat in din gamla iPhone till Apple när du köpte en nyare modell? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser!