Outlook för Mac uppdateras med nytt gränssnitt (augusti 2020)

Microsoft Outlook

Outlook för Mac är på gång att få en större uppdatering. Redan under konferensen Ignite 2019 presenterade Microsoft nya Outlook med ett förbättrat gränssnitt.

Först nu är nya versionen på gång till den bredare massan med användare. Detta efter att beta-testare fått prova versionen och rapportera eventuella buggar som Microsoft missat.

Nyheterna i förbättrad Outlook för Mac är många. Huvudnyheten är så klart ett nytt, optimerat gränssnitt. Gränssnittet kan växlas mellan gamla och nya utseendet via en snabbväxlare.

Andra förbättringar är en optimerad sökupplevelse med en helt ny sökmotor, förbättringar till dialogerna för att skapa evenemang i kalendern och nya mejl, samt att inkorgen för mejl nu är av typen ”unified”. Det betyder att mejlen från alla konton i Outlook hamnar i samma vy utan uppdelning.

Nya Outlook för Mac kan installeras på macOS 10.14 och senare versioner. Kontotyperna som stöds är Office 365, Outlook.com samt Google-konton.


Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.