OnePlus Bullets Wireless 2 låter bättre & kostar mer än Bullets Wireless

oneplus bullets wireless 2

OnePlus Bullets Wireless 2 är nya, trådlösa hörlurar med extrem snabbladdning av batteriet och hög ljudkvalitet. De kostar runt tusenlappen och kan köpas direkt via OnePlus egen webbshop.

OnePlus Bullets Wireless 2 är inte ”äkta” trådlösa hörlurar. Anslutningen till mobiltelefonen använder visserligen Bluetooth, men de båda inear-lurarna är ihopkopplade med en sladd.

Anslutningen till mobilen använder Bluetooth 5.0 och hörlurarna stöder aptX HD för hög bitrate (och därmed potentiellt bättre ljudkvalitet än många andra hörlurar).

Parkopplingsmetoden i OnePlus Bullets Wireless 2 är anpassad för extra snabb anslutning om du har en mobiltelefon från OnePlus. Tekniken kan jämföras med hur iPhone och AirPods parkopplas supersnabbt.

OnePlus Bullets Wireless 2 använder rörliga spolar

Det som gör OnePlus Bullets Wireless 2 unika på marknaden är speciella, rörliga spolar i inear-lurarna.

Det sitter tre spolar i varje hörlur – två förbättrar diskanten och en tredje med basåtergivningen samt mellanregistret. Målet är att erbjuda hörlurar som är markant bättre än kritiserade föregångaren OnePlus Bullets Wireless.

Ovan nämnda stöd för aptX HD kommer också hjälpa på den punkten med bättre ljudkvalitet när musiken erbjuder det.

Därtill följer lång batteritid på upp till 14 timmar med AptX HD aktiverat. Ökningen är delvis tack vare Bluetooth 5.0 som är optimerad för att vara energieffektiv. Och med snabbladdning får du tio timmars lyssnande på tio minuters laddning.

OnePlus Bullets Wireless 2 fungerar med två prylar

OnePlus Bullets Wireless 2 kan anslutas till två enheter samtidigt. Exempelvis en dator och en mobiltelefon på samma gång.

Du kan inte lyssna från båda samtidigt så klart, men med ett knapptryck växlar du enkelt mellan uppspelningsenheterna.

oneplus bullets wireless 2 google assistant
OnePlus Bullets Wireless 2 har stöd för Google Assistant.

Vidare kan sägas att inear-lurarna är magnetiska. Du kan fästa dem mot varandra när de inte användas, och på så vis tar de mindre plats. Kanske inte det viktigaste att tänka på, men det är en fin bonus.

Cirkapriset för OnePlus Bullets Wireless 2 är 1 099 kronor. Det är en märkbar ökning från föregångarna som kostade cirka 799 kronor.

Hur bra är OnePlus Bullets Wireless 2?

Positivt:

Bättre batteritid är Bullets Wireless
Bekväma att använda
Relativt prisvärda för sin ljudkvalitet
Snabbladdning via USB-C
Stöd för aptX HD

Negativt:

Diskanten kan kännas lite för hård
Kontrollen på sladden är inte helt praktisk
Saknar IPX-klassificering
Brusreducering vid samtal är inte i toppklass

Det finns en hel del att säga om OnePlus Bullets Wireless 2. Och det som sägs på internet i recensioner och tester är i princip densamma för olika webbsajter.

OnePlus Bullets Wireless 2 har bra ljudkvalitet, är bekväma och prisvärda. Man ska dock tänka på att diskanten kan kännas lite för hård och att det inte finns någon uttalad IPX-klassificering.

Notera också att det inte finns någon brusreducering när du lyssnar på ljud (däremot brusreduceras samtal via speciella algoritmer). Dock sitter inear-lurarna så tätt i öronen att de tätar ordentligt ändå.

Läs mer om OnePlus Bullets Wireless 2 och köp hörlurarna från den officiella produktsidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.