One UI till Galaxy Watch, Gear S3 & Gear Sport

samsung-galaxy-watch-2018

Samsung uppdaterar Galaxy Watch med ny mjukvara. Uppdateringen ger senaste gränssnittet One UI och en hel rad andra nyheter. Här kan du läsa mer om vad som är förbättrat.


Den största förbättringen är One UI som är gränssnittet från Galaxy Watch Active. One UI används även i Samsungs nyare mobiltelefoner, som Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus.

En annan nämnvärd förbättring är stöd för Watchfaces. Nu kan Galaxy Watch-användare äntligen ladda ner fler utseenden på urtavalan till sin smartklocka. En hett efterlängtad funktion.

Förbättringar till Quick Panel är en tredje nyhet som ger snabbare åtkomst till viktiga inställningar. Exempelvis för ändring av skärmens ljusstyrka, anslutningar över Bluetooth, WiFi och mer. Nu stöds extra inställningar på fler sidor.

Inställningarna har optimerats för att vara enklare att hitta och förstå.


Vilka smartklockor från Samsung får uppdateringen?

samsung-gear-sport
Samsung Gear Sport får senaste One UI med uppdateringen.

Samsung uppdaterar flera av sina klockmodeller på marknaden. Även några som släpptes för flera år sedan.

Här är den kompletta listan över smartklockor som får One UI med nya uppdateringen:

  • Samsung Gear S3
  • Samsung Galaxy Watch
  • Samsung Gear Sport

Notera att Gear S3 är från 2016. Det är mycket positivt att Samsung ger den modellen samma utmärkta mjukvarustöd som till nyare Galaxy Watch.

Uppdateringen uppdateras via en ansluten mobiltelefon. Du får en avisering på klockan eller mobiltelefonen, och kan installera direkt över OTA. Det betyder att du får behålla alla inställningar, vilket är högst tacksamt. Storleken på uppdateringen är bara 115 MB.