Första uppdateringen till OnePlus 7 Pro – här är nyheterna

oneplus 7 pro back

Första uppdateringen till OnePlus 7 Pro har släppts. Den medför ett antal mindre förbättringar som bland annat ökar bildkvaliteten vid fotografering och lägger till gaming-funktioner.

Uppdateringen till OnePlus 7 Pro väger in på 125 MB i storlek. Det betyder att ändringarna är få, men också att du får en snabb installation.

Enligt webbsajten GSMArena är versionsnumret Oxygen OS 9.5.3.GM21AA. Bakom det kryptiska namnet finner vi åtta punkter i en ordnad ändringslogg. Punkterna är fördelade på System, Gamingmode, Camera och Communication.

Här är vad som är nytt i uppdateringen:

  1. Uppdaterade med säkerhetsfixar från Google (2019.4)
  2. Lade till en funktion för ”DC dimming”
  3. Förbättrade upplevelsen vid smooth-scrolling
  4. Generella buggfixar och förbättringar
  5. Lade till haptisk återkoppling vid Gaming mode
  6. Lade till Fnatic mode för spel
  7. Förbättrad bildkvalitet vid fotografering
  8. Stöd för VoLTE och VoWifi för Thailand AIS

Inget av det ovanstående är radikalt eller på något vis anmärkningsvärt.

Men allt tillsammans ger en optimal upplevelse med en redan utmärkt mobiltelefon. OnePlus 7 Pro är redan marknadens näst bästa kameratelefon enligt webbsajten DXOMark; en uppdatering som förbättrar bildkvaliteten är en trevlig bonus.

För att installera uppdateringen måste du förstå få den via OTA.

Din telefon visar en avisering om en ny uppdatering när Oxygen OS 9.5.3.GM21AA är redo att installeras. Klicka på aviseringen, följ instruktionerna och tänk på att ha en aktiv WiFi-anslutning.

Huawei säger att all din data och inställningar kommer att hållas intakt på telefonen. Men sen till att dina viktiga filer är säkerhetskopierade för installationen ändå.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.