Asus Zenfone 6: 48 megapixel, stort batteri & 6,4-tumsskärm

asus zenfone 6

Asus Zenfone 6 är en smartphone med kamera på 48 megapixel, utan flärp på skärmens framsida och ett stort 5 000 mAh-batteri. Telefonen är ett ordentligt kraftpaket med ett hyggligt pris.


Asus Zenfone 6 finns att köpa i tre olika varianter med olika prisklasser. Alla har senaste Qualcomm Snapdragon 855-processorn, en stor 6.4-tumsskärm och stöder Qualcomm Quick Charge 4.0.

Processorn är en av de kraftfullaste på marknaden med hög prestanda och de senaste funktionerna. Skärmen är en IPS-variant med upplösningen 2 340 x 1 080 pixlar. Med Quick Charge 4.0 får du fem timmars användning på bara fem minuters laddning.

Det som skiljer de tre prisklasserna är mängden RAM-minne och lagringsutrymmet.

Zenfone 6 har innovativ kamera och hög upplösning

Det som gör att Asus Zenfone 6 utmärker sig från mängden är den innovativa kameralösningen.


Zenfone 6 har två kameror på 48 megapixel respektive 13 megapixel. Den senare är en vidvinkel på 126 grader.Båda sitter på en roterande del som gör att du kan växla mellan baksidan och framsidan.

asus zenfone 6 kameravinkel

Lösningen kallas ”Flip Camera” och ger en maximal rotation på 180 grader. Om du tappar telefonen känner en sensor av detta och roterar snabbt kameran till sin ursprungsposition för att skydda den. Rotationen gör också att du kan använda de båda kamerorna på både framsidan och baksidan.

Eller rotera dem till halvvägs mellan om du vill göra det. Då kan du enklare fotografera lågt mot marken eller högt över huvudet på ett smidigare vis.

Den inbyggda kamerappen är anpassad för både nybörjare och mer kunniga användare. Antingen fotograferar du med automatiska inställningar, eller så kan du välja Pro-varianten där du själv ställer in saker som fokuspunkt, exponering och liknande.

Zenfone 6 har en stor skärm som inte övertygar

Asus Zenfone 6 har en 6,4-tums IPS-skärm med upplösningen 2 340 x 1 080 pixlar (FHD+).

Enligt Asus täcker skärmen 100 procent av färgskalan DCP-P3, men eftersom det är en IPS-panel får man aldrig det extra trycket i färgerna som OLED klarar. Bildförhållande är 19.5:9 vilket betyder att telefonen följer trenden med smala men avlånga modeller.

asus zenfone 6 skarm

Ljusstyrkan är utmärkta 600 nits och skärmen täcker hela 92 procent av telefonens framsida. Allt skyddas av Corning Gorilla Glass 6 som ska hindra repor, men vi rekommenderar alltid ett ordentligt skärmskydd som gör att telefonen håller längre.

Operativsystemet som används är Android med Asus egna gränssnitt ZenUI ovanpå.

Asus ZenUI påminner mycket om standardgränssnittet i Android, men med en mängd optimeringar från Asus. Senaste versionen har funktioner som Smart Volume, OptiFlex har optimerats och det finns nu ett Dark Mode. Det är Android P som gäller från start, men Asus säger att Zenfone 6 är kompatibel med beta-versionen av Android Q om du vågar testa.

Asus lovar också att Zenfone 6 inte bara är garanterad att få Android Q, utan även Android R som släpps 2020.