OnePlus 3 och 3T får Android O — sista stora uppdateringen

OnePlus 3

Om du har en OnePlus 3 eller OnePlus 3T så kan du glädja dig åt att din mobiltelefon får kommande Android O. Det är dock den sista stora uppdateringen och därefter är det bara bugg- och prestandafixar som gäller.

Det är positiva nyheter direkt från tillverkaren men också något av en besvikelse då OnePlus 3 bara är året gammal. Modellen släpptes den 14 juni 2016 och ersattes redan den 15 november av efterföljaren OnePlus 3T. En modell som i sin tur slutade tillverkas den 9 maj 2017.

Väldigt korta spann på telefonerna alltså och idag har tillverkaren istället sin fokus på att underhålla senaste OnePlus 5. Hur länge den telefonen kommer att säljas återstår att se, men räkna med fram till sommaren 2018.

Så hur får man då tag på Android O till OnePlus-telefonerna?

Det pratas om att nya versionen släpps av Google kring den 21 augusti, så innan dess är det omöjligt om man inte är med i ett beta-program som OnePlus öppnar.

Säkerhetsfixar till OnePlus 3 & 3T – före Android O

Beta-programmet är först tänkt att gälla OnePlus 3 och OnePlus 3T för att sedan, efter att färdiga Android O når dessa telefoner, öppnas för OnePlus 5. Det verkar alltså som att den senaste mobiltelefonen får nya Android sist, vilket känns lite konstigt faktiskt.

Innan Android O tänker OnePlus släppa de senaste säkerhetspatcharna från Google till alla sina telefoner. Det är augusti månads bugg- och prestandafixar som gäller med släpp inom en till två månader. Så du behöver inte jaga en uppdatering riktig än om du läser detta strax efter publicering.

Har du en OnePlus-telefon får du gärna skriva en rad i kommentarsfältet och berätta vad du tycker om nyheten.

Vad tycker du om att Android O är sista stora uppdateringen till OnePlus 3 och OnePlus 3T? 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.