Shiny Pikachu bekräftad till Pokémon Go — men du kan inte skaffa den

shiny-pikachu-pokemon-go

Pikachu är den kanske mest omtalade, kända och älskade pokemon-figuren någon sin. Det är inte konstigt att många som spelar Pokémon Go har som första mål att skaffa just Pikachu till sin samling — och för den som bor i Japan finns ytterligare en variant att skaffa, nämligen Shiny Pikachu.

Den nya pokemon-figuren är helt enkelt en mer glansigt designad variant av befintliga Pikachu. Den ger inga fördelar på något vis och ger i princip bara ett skrytvärde för de som faktiskt lyckats skaffa den. Och att skaffa den är extremt svårt i skrivande stund.

Shiny Pikachu går nämligen bara (i skrivande stund) att hitta i den japanska staden Yokohama. Samma stad som tidigare varit platsen för evenemanget Pikachu Outbreak. Svårare än så är det egentligen inte om man vill skaffa en Shiny Pikachu, nämligen att resa till Japan och besöka staden innan den okända tidsgränsen för att hitta pokemon-figuren löper ut.

Och skulle du lyckas lägga vantarna på en Shiny Pikachu så kan du faktiskt skaffa ytterligare en shiny-pokemon som inga andra kan få. Nämligen Shiny Pichu vilken är den icke-evolutionerade babyvarianten av Shiny Pikachu. För att skaffa den måste du ha både en Shiny Pikachu och en Raichu (vanliga). Med dessa tillsamman kan du få en Shiny Pichun från ägg. Här vill vi så klart också tillägga att du kan skaffa en Shiny Raichu om du vill.

Den som kan sin Pokémon Go höjer kanske handen och undrar om vi känner till den allra första Shiny-varianten av pokemon, och det gör vi så klart. Den enda tidigare Shiny-figuren i Pokémon Go är en Shiny Magikarp som kan omvandlas till en rödögd Shiny Gyarados. Lycka till med att skaffa den!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.