LG V30 är äntligen officiell — ska visas på årets IFA-mässa

lg-v30-pre-announcement

LG har efter flera månader med rykten och läckor äntligen bekräftat att mobiltelefonen V30 existerar. Och inte bara det — tillverkaren har gått ut med att telefonen ska visas under årets IFA-mässa i Berlin.

Vad LG däremot inte har gjort är att bekräfta några specifikationer. De lär vi dock få reda på snart nog och vad vi vet idag så blir det en flaggskeppsmodell med hårdvara att räkna med.

Det kanske mest intressanta för de som känner till V-serien är att den sekundära toppskärm som finns på tidigare modellerna V10 och V20 saknas på kommande modellen. Istället ska V30 använda något LG kallar ”Floating Bar”, men vad det betyder återstår att se.

Störst fokus med V30 är den bakre kameran som enligt läckor ska vara ruskigt bra. Eller kamerorna kanske vi ska skriva då det rör sig om två kameralinser på 16 megapixel respektive 13 megapixel. Den förstnämnda av typen tele och den andra är vidvinkel.

Fokussystem med laser, optisk bildstabilisering och marknadens största bländaren i en mobilkamera på f/1.6 är bara några av lockpunkterna. De två första är inget ovanligt idag, bländaren däremot ser lovande ut.

LG har inte riktigt hängt med konkurrenterna med sin G-serie och behöver något nytt och fräscht att visa upp. Med V-serien har LG ett spännande och intressant koncept med högkvalitativa telefoner, ändå väljer företaget att låta dem gå under radarn till fördel för G-serien.

Vi har testat en V10 när den kom (V20 släpptes aldrig i Sverige) och var ordentligt imponerade över prestandan, skärmen och kameran. Förhoppningen är att V30 inte bara släpps i Sverige utan även är en riktig fullträff.

Så fort modellen är presenterad med alla specifikationer kommer vi att uppdatera med mer information gällande telefonens egenskaper.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.