OnePlus 6 släpps under 2018 – kopierar kamerafunktion från iPhone X

OnePlus 5T
OnePlus 5T

OnePlus 6 kommer att släppas under 2018 och har då en funktion som kopierar den mest omtalade lösningen som Apple erbjuder med iPhone X.

När OnePlus 5T släpptes med fullskärm från kant till kant var det många som höjde ett ögonbryn åt utvecklingen. Under huven hade det inte skett mycket jämfört med OnePlus 5, men skärmen drog många blickar till sig.

Och 2018 års modell som väntas heta OnePlus 6 lär inte gå obemärkt förbi heller.

Den kan nämligen få en liknande frontkamera med ansiktsigenkänning som iPhone X redan har. Här pratar vi inte om en telefon som bara tar en bild av ditt ansikte och matchar mot en sparad bild i telefonen (som Samsung gör med sin Galaxy-serie).

OnePlus 6 använder infraröd kamera för att mäta djupet

Det handlar om en fullfjädrad 3D-lösning med infrarött ljus som mäter djupet när ditt ansikte identifieras.

Betydligt säkrare än tidigare vilket gör att OnePlus 6 kan använda sin kamera för säkra betalningar. Exakt hur det fungerar, när allt nytt kommer och om det blir som källan förutspår återstår att se.

Och även om den nya kameran blir verklighet så är det inte säkert att vi kan använda den fullt ut i Sverige. Exempelvis finns inget stöd för BankID med iPhone X och Face ID. Sannolikheten att OnePlus 6 skulle få stöd när Apples telefon inte gör det (än) är liten.

Vidare kommer OnePlus 6 inte att härma den svarta utskärning för kamerorna som med iPhone X.

Det blir istället en klassisk, svart kant som de flesta telefoner använder längst upp på mobiltelefonen. Åsikterna huruvida Apple har gjort ett bra (läs: snyggt) jobb med utskärningen till iPhone X har varit minst sagt delad, vad tycker du?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.