OneNote för Android: Bättre sökfunktion & S Pen-stöd

Microsoft OneNote Logo 2019
Microsoft OneNote Logo 2019

Microsoft har uppdaterat OneNote för Android med flera nya funktioner. Uppdateringen släpptes den 25 april och gör bland annat sökningarna i appen smidigare.


Vad är nytt med uppdateringen till OneNote?

  • Sökresultat är nu markerade, vilket gör dem enklare att hitta.
  • Använd ”Hitta på sida” för att snabbt hitta nyckelord på en bestämd sida.
  • Tryck på knappen på din ”S Pen” medan du skriver eller ritar för att sömlöst radera.
  • Buggfixar och prestandaförbättringar

Det här betyder nyheterna i uppdateringen

När du söker i hela anteckningsboken eller bara på en sida blir resultatet tydligt markerat.

Sökningar i anteckningsboken visar resultatet i grått, på en sida är markeringarna gula. Det gör det mycket lättare att förstå vilka delar som faktiskt matchar din sökning.

Om du har en Samsung Galaxy Note-telefon är det nu bättre stöd för den tillhörande styluspennan S Pen. Det sitter en knapp på pennan med vilken du kan växla mellan ditt nuvarande verktyg i OneNote, och det virtuella radergummit.

Och givetvis har Microsoft en hel rad, ospecificerade buggfixar och prestandaoptimeringar. De gör helt enkelt ditt liv lite bättre genom att hålla OneNote flytande.


Ladda ner OneNote för Android och iOS

OneNote är en gratis app och tjänst från Microsoft.

Appen finns till alla de stora plattformarna och fungerar även i webbläsaren. OneNote är kostnadsfri och närmaste, mest jämförbara konkurrenten är populära Evernote.

Du kan ladda ner OneNote till din Android-telefon via Google Play Store. Har du instället en iPhone kan du ladda ner OneNote via Apple App Store.

Notera att OneNote för iOS inte har samma versionsnummer som den för Android. Det saknas även stöd för S Pen, och istället stöder iOS-versionen Apple Pencil & Pencil 2.