Microsoft: Nya funktioner till OneNote för Windows 10

Microsoft OneNote Logo 2019
Microsoft OneNote Logo 2019

Microsoft uppdaterar OneNote för Windows 10 med stöd för nya funktioner. Snart är det lättare att sortera sidor och ändra standardmallen som används när du skapar nya anteckningar.

  • Långsam utveckling är oroväckande för Android, iOS och macOS-versionerna
  • Sortera sidor och sätt standardmall med kommande uppdateringen
  • Oklart när nya versionen släpps
  • WPS Office 2019 utmanar Microsoft Office

De nya funktionerna kommer att vara specifika för UWP-appen av OneNote. Det betyder att du måste ha en dator med Windows 10 för att kunna använda dem.

onenote uwp defaulttemplate 2019
Bildkälla: Twitter

Första funktionen är sortering av sidor. Det är inte mer avancerat än att du kan klicka på en knapp för att välja sortering beroende på olika beroenden; som datum och namn.

Andra funktionen är att sätta en sida som standardmall. När du gör det kommer OneNote alltid skapa nya anteckningar utifrån mallen. Praktiskt om inte vill ha en blank sida hela tiden, utan använder ett specifikt utseende i alla nya anteckningar.

Exakt när de nya funktionerna släpps är inte klart i skrivande stund. Microsoft-profilen Ben Hodes bekräftar att de är på gång, men något datum finns inte.

Och frågan är sedan när andra versioner av OneNote får samma funktionalitet. Den smärtsamt långsamma utvecklingen av UWP-appen – som trots allt är den primära enligt Microsoft – är inte lovande för versionerna för Android, iOS och macOS.

Använder du OneNote och vad tycker du om de olika versionerna? Vad skulle du vilja förbättra i OneNote på din favoritplattform? Kommentera och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.