WPS Office 2019 utmanar Microsoft Office

wps office logo 2019

WPS Office 2019 är en utmanare till Microsoft Office, och programsviten har nyligen uppgraderats med en rad nya funktioner.

WPS Office 2019 är (delvis) gratis att ladda ner och använda. Du hittar programsviten på Microsoft Store, vilket så klart betyder att det är Window 10 som gäller.

Redan förra året introducerades WPS Office till appbutiken, och det är ett utmärkt alternativ för dig som inte vill betala för Microsoft Office.

Speciellt bra är WPS Office 2019 som bland annat ger ett helt nytt, tabb-baserat gränssnitt som gör att du kan gruppera dina dokument i samma fönster. Oavsett om det är ett textdokument, en presentation eller ett kalkylark.

WPS Office 2019 har även fått stöd för att justera gränssnittet med teman och egna färgval. Alternativen är i skrivande stund få, men grunden för det är lagd.

WPS Office 2019 har en smart startsida & bättre PDF-hantering

Det finns nu en startsida som visar alla dina senaste dokument. Det gör det enklare att hitta vad du arbetat med senast och kan snabbt öppna viktiga dokument. Kanske inte det mest nödvändiga, men det är en bra grej att ha.

Slutligen har hanteringen av PDF-filer förbättrats med utökat stöd för kommentering, markering och mer.

Så vad är då haken med att programsviten är helt gratis?

Jo, utvecklaren vill att du ska betala för en årlig prenumeration på lite fler funktioner. 29.99 USD kostar den, vilket blir runt 350 kronor inilusive moms. Då får du alla funktioner, 20 GB molnlagring och ingen annonsvisning.

Varför välja WPS Office 2019 framför Microsoft Office?

Frågan är till synes väldigt enkel. Varför ska jag välja WPS Office 2019 framför Microsoft Office?

Svaret däremot kan vara mycket komplext. Det beror på en rad faktorer kring hur du använder dokument idag, om du har andra produkter från Microsoft och hur villig du är att betala för din mjukvara. Du måste också fundera på hur mycket data du vill ge till Microsoft, och om du litar på att Kingsoft Office som står bakom WPS Office är ärlig med din data.

Office-paketet från Microsoft är väletablerat och en branschstandard idag. Du vet vad du får oavsett om du köper en prenumeration på Office 365 eller direkt köper ut Offie 2016 eller 2019. WPS Office 2019 är en motpart med kompatibel mjukvara som vars premium-version kostar mindre än hälften av Office 365. Ett fungerande alternativ för dig som inte behöver full Office-åtkomst helt enkelt. Och som du kan prova gratis så klart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.