OneDrive för Mac uppdaterad — smartare menyer & snabbare nerladdning

microsoft-onedrive-logo-featured

Microsoft har släppt en större uppdatering till OneDrive för Mac. Nya versionen bjuder på sex förbättringar som ska göra det lite enklare för användarna. Och vi uppskattar allt nytt i förbättrade OneDrive för Mac.

Bland nyheterna finner vi att du nu kan klicka på OneDrive-ikonen i aktivitetsfältet och direkt se vad som synkroniseras.  Du kan även sen tidigare se hur mycket utrymme som används av OneDrive på ditt konto, hur många filer som hämtas, hur stora de är och vad de heter.

En annan förbättring är att OneDrive nu kan begränsa bandbredden som applikationen får använda till synkroniseringar. Detta var tidigare avstängt på grund av buggar, men Microsoft har fixat dem och återaktiverat bandbreddsbegränsningen som du själv kan ställa in efter behov.

Vidare har det implementerats lösningar som gör att nerladdningarna från OneDrive blivit mycket snabbare. Det bygger en hel del på hur snabb internetanslutning du har, men ansluten mot OneDrive-servrarna är nu effektivare och mer stabil. Räkna med snabbare nerladdningar.

onedrive for mac dec 2016

Om OneDrive för Mac skulle krascha kan applikationen automatiskt starta upp sig själv och du får möjlighet att rapportera problemet till Microsoft. Det är inte fel att kunna bidra till den framtida utvecklingen, speciellt om du är en daglig användare av molntjänsten, eller hur?

De två sista nyheterna är att genomgången av OneDrive för Mac nu är inbakad i installationen av applikationen. Du slipper alltså onödiga popup-rutor när appen är installerad. Sist har Microsoft släppt mängder av stabilitets- och prestandafixar som inte specificerats.

OneDrive för Mac hittar du på Apple App Store. Har du redan applikationen installerad kommer du att notifieras om att en uppdatering finns tillgänglig. Installera och du har omedelbart alla förbättringar!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.