Byt från iPhone till Android med Google Drive — molntjänsten underlättar flytten

Google Drive Logo

Google Drive är en fantastisk molntjänst designad för att lagra och ge åtkomst till filer via internet. Tätt integrerad med Googles andra tjänster och inte minst Android har Drive många tunga fördelar framför konkurrenterna. Nu kan du även använda Google Drive när du byter från en iPhone till Android-telefon.

När du installerar Google Drive på din iPhone får du möjligheten att synkronisera fotografier, kalendrar, dokument, kontakter och mer till molntjänsten. Därefter är det enkelt att föra över allt på en ny Android-telefon. Allt du behöver göra är att logga in på samma Google-konto som i Google Drive-applikationen för iOS — allt synkroniseras sedan automatiskt.

Det är rekommenderat att WiFi är aktiverat och anslutet innan synkroniseringen påbörjas, oavsett om det är på iPhone- eller Android-telefonen. Många har åtskilliga gigabyte med data som ska kopieras till och från molntjänsten, så utan WiFi kan det snabbt äta upp all tillgänglig surf på ett mobilabonnemang.

Uppdaterade Google Drive är bara ett steg av flera för att underlätta en flytt från iPhone till Android. Tidigare lanserade Google en adapter de kallar “Quick Switch Adapter” för sina nya Pixel-telefoner. Med den kan du direktansluta till en nyare iPhone och synkronisera all data från denna till Pixel-telefonen. Allt du behöver tänka på är att stänga av iMessage och FaceTime innan flytten avslutas, enklare än så blir det inte.

google pixel iphone adapter

Det är otroligt viktigt att hela tiden ha all viktig data synkroniserad på ett säkert sätt. Oavsett om det är de första barnbilderna eller hundra kontakter så ska de alltid vara ordentligt skyddade från alla tänkbara ovälkomna händelser. Som att telefonen går sönder, eller hårddisken kraschar.

Samtidigt som Google gör allt för att underlätta en flytt från iPhone till Android har Apple egna lösningar för precis tvärtom. ”Move to iOS”-applikationen för Android ska göra det enklare för de som skaffat en iPhone genom att underlätta synkronisera kontakter, kalendrar, SMS-historik, e-postkonton och mycket mer.

Har du bytt från iPhone till Android, eller tvärtom? Hur gjorde du för att flytta alla dina saker till nya telefonen? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.