OneDrive for Business får stora förbättringar – Office 2016 integration

microsoft onedrive logo units

Microsoft släpper stora förbättringar till OneDrive for Business – bland annat integration med Office 2016 och stöd för Windows 8.1.


Den senaste uppdateringen till molntjänsten ger minst nio stora nyheter som lär uppskattas av alla berörda; från de vanliga användarna till IT-administratörerna.

De tre största nyheterna är integration med Office 2016, stöd för Windows 8.1 och möjligheten att pausa en pågående synkronisering.

OneDrive for Business får även en enklare installation som gör att man inte längre behöver köra registerfiler för att aktivera företagskonton i OneDrive.

Sömlös uppdatering

Har man redan OneDrive installerad sker en sömlös uppdatering av den befintliga klienten.


Andra nyheter är att IT-administratörer nu kan blockera synkroniseringen av vissa filtyper, exempelvis mkv-filer som tenderar att vara på åtskilliga gigabyte.

Vidare kan man högerklicka på filer i Utforskaren och välja ”Visa online” för att visa den i OneDrive direkt i webbläsaren.

Slutligen har Microsoft implementerat en mängd prestanda- och stabilitetsförbättringar. Det gäller speciellt mindre filer som ska få en ordentlig hastighetsökning vid uppladdning och nerladdning.

Den nya generationens synkroniseringsklient rullas ut till alla Microsofts kunder under en period på en till två veckor.

 

 

Tätare integration med Utforskaren

Längre fram under 2016 kommer ytterligare tre nyheter att introduceras.

Kring slutet på juni kan IT-administratörer justera hur mycket bandbredd som varje användare har tillgång till.

Det kommer även en tätare integration med Utforskaren. Högerklicka på filer för att skapa länkar och delningar till andra. Snabbt och praktiskt.

Slutligen kommer bibliotekssynkronisering för SharePoint Online. En förhandsvisning finns redo för tredje kvartalet 2016 med en generell lansering under slutet på året.