OneDrive för Android har fått ett nytt utseende – version 5.1 släppt

microsoft-onedrive-logo-featured

Har du inte uppdaterat OneDrive för Android till den senaste versionen, då är det dags att göra så. Microsoft har släppt version 5.1 som bland annat bjuder ett omarbetat, smartare gränssnitt.

Det kanske mest uppskattade av många är att man snabbare kan växla vy mellan filer, foton, senast öppnade och delade filer. Det finns även en flik för användaren själv med notifikationer, offline-filer och kontoinformation.

Microsoft har även gjort hela gränssnittet mer välpolerat och med en modern känsla som saknades tidigare. Vi föredrar fortfarande hur Dropbox har designat sin applikation, faktiskt även Google Drive. Men OneDrive är på väg åt rätt håll med version 5.1.

Fortfarande saknas smarta funktioner som stöd för fingeravtrycksläsning för att logga in i appen, men förhoppningsvis kommer det med framtida versioner. Bara lösenord och SMS-kod för auktorisering är knappast något för 2017/2018, här måste Microsoft hänga med i tekniksvängarna.

OneDrive för Android har ett riktigt bra betyg

I skrivande stund har Microsoft OneDrive mellan 100 000 000 och 500 000 000 nerladdningar till Android. Snittbetyget är föredömliga 4.4 med strax över 900 000 lagda omdömen. Vilket får sägas vara riktigt bra.

Men konkurrensen från Google Drive och Dropbox är stenhård. Båda har utmärkta molnlagringsappar med bra gränssnitt, utmärkt funktionalitet och delningsmöjligheter.

Det som utmärker OneDrive från de andra alternativen är den täta integrationen med Microsofts andra tjänster, exempelvis Office 365. Om man redan har ett Microsoft-konto och använder Word, Excel och PowerPoint så är OneDrive ett givet val. Om inte är det ett öppet race om vilken applikation och molnlagringstjänst som känns bäst.

Microsoft OneDrive för Android laddar du ner till telefonen eller surfplattan från Google Play Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.