Officiell bild på Samsung Galaxy S10+

galaxy-s10plus-lackt-rendering-91mobiles

En officiell bild på Samsung Galaxy S10+ har läckt ut. Och den visar i detalj exakt hur mobiltelefonen ser ut – nära tre veckor innan modellen faktiskt presenteras.

Totalt kommer Samsung att presentera tre mobiltelefoner under sitt evenemang den 20 februari. Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10+ är efterföljarna till Galaxy S9 och Galaxy S9+. Därtill kommer Galaxy S10E som väntas bli en billigare budgetmodell.


De senaste veckorna har mängder av bilder som påstås visa de nya modellerna läckt ut. Den ena suddigare än den andra, eller overifierade CAD-bilder. Och nu kanske vi har fått den första, högupplösta och officiella renderingen direkt från Samsung.

Det är webbsajten 91mobiles som fått tag på ytterligare en bild. Och den är högupplöst avslöjande.

På bilden ser vi tydligt att det saknas den flärp på framsidan som är så populär hos tillverkarna idag. Istället sitter kamera och sensorer i något Samsung kallar Infinity-O – ett litet hål utskuret i skärmen specifikt förändamålet.

Samsung Galaxy S10+ har fingeravtrycksläsare i skärmen

Baksidan huserar tre kameror som placerats horisontellt. Till dessa finns en blixt och en inbyggd pulsmätare.

Notera att det inte finns någon fingeravtrycksläsare. Det betyder sannolikt att vi får se avläsaren inbyggd i skärmen istället, likt hur Huawei gjort med Mate 20 Pro. Enligt tidigare uppgifter handlar det om en sensor med ultraljud för den biometriska avläsningen.

Vad som sitter innanför skärmen kan bilden inte avslöja. Sen tidigare vet vi att Galaxy S10+ kan använda följande specifikationer:

  • 6,4-tums AMOLED Infinity-skärm
  • 2K-upplösning på skärmen
  • Qualcomm Snapdragon 855
  • alt. Exynos 9820 (beroende på marknad)
  • Minst 6 GB RAM-minne
  • Upp till 1 TB lagringsutrymme

Notera att mobiltelefonen inte har 4K-upplösning, något som konkurrerande mobiltillverkare använder i vissa av sina modeller. Inte heller 8 eller 10 GB RAM som blir allt mer populärt.

Däremot upp till 1 TB lagringsutrymme vilket är helt galet mycket lagring för vilken telefon och användare som helst. Huruvida det faktiskt stämmer återstår att se, men vi vet sen tidigare att Samsung tillverkar kretsar i den storleken sen en tid tillbaka.

Vad tror du om Samsung Galaxy S10+? Är det här en mobiltelefon du kan tänka dig köpa? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.