Office kan släppas till Ipad under första kvartalet 2014


microsoft-office-365-logo

Office för Ipad kan släppas under första kvartalet i år.

Det rapporterar Mary Jo Foley på ZDNet och om uppgifterna stämmer betyder det att IOS får det populära Office-paketet innan pekskärmsversionen når Windows 8.

Tidigare har information pekat på att Redmond-företaget skulle bli klara till hösten 2014, men nu verkar det som att Microsoft har ökat hastigheten på utvecklingen för att bli klara snabbare.

Dessutom kommer man att släppa Ipad-versionen, som har kodnamnet Miramar, direkt när den är klar. Så vi ska alltså inte räkna med att Microsoft håller sitter på händerna ända till tredje kvartalet.

Prenumeration på Office 365 ett krav

Exakt hur Office kommer att fungera till Ipad återstår att se, men Mary Jo Foley pekar på att det är troligast att en aktiv prenumeration på Office 365 är ett måste för att kunna använda appen.

Att Microsoft inte har blivit klara med en IOS-version av Office sen tidigare är i det närmaste obegripligt. Visserligen finns redan OneNote och SkyDrive som appar – men att Word, Excel och PowerPoint låtit vänta på sig övergår mitt förstånd.

Är IOS-marknaden verkligen så obetydlig att Microsoft haft råd att vänta så länge med utvecklingen – eller är det något annat som hindrat dem från att släppa Office tidigare?