Sigma DP2 Quattro – fokusera på sensorn och inte designen

sigma-dp2-quattro

Sigma DP2 Quattro är en minst sagt udda kamera med sin omtalade design.

Den är så konstig att Kazuto Yamaki som är designansvarig på Sigma nu tvingas gå ut och försöka flytta fokus från utseendet till kamerans sensor.

Foveon X3-sensorn är ett rejält stycke teknik med sin höga upplösning på 29 megapixel. Enligt Yamaki ska den uppgraderade sensorn erbjuda mindre filstorlekar samtidigt som ISO-prestandan har ökat.

Tillsammans med en ny bildprocessor ska DP2 ge skarpare bilder med naturligare färger. Huruvida det stämmer eller inte återstår att se.

Oavsett hur bra kamerasensorn och bildprocessorn är så kommer Sigma inte ifrån att designen är långt ifrån hur en traditionell spegellös kamera ser ut – och det påverkar kunderna.

Sigma DP2 kommer med en fast optik på 28mm f/2.8 och det släpps även en DP1 med 45mm f/2.8 och DP3 med 75mm f/2.8.

Kamera med fast porträttoptik, verkligen Sigma?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.