Office för Mac i ny version under 2014

microsoft-office-logo-mac-2011

Office för Mac kan släppas i ny version under senare delen av 2014.

Äntligen kommer uppgifter som pekar på att Microsoft kan vara på gång med utvecklingen av en ny Office-version för Mac OS X. Den långa väntan efter lanseringen av den senaste versionen (släpptes i oktober 2010) har gjort att många användare känt sig svikna och det ska till något riktigt speciellt för att kompensera för den förlorade tiden.

Den som släppt informationen om nya Office för Mac är ingen mindre än Thorsten Hübschen – den högsta ansvarige för Office-gruppen i Tyskland. Enligt honom kan vi vänta oss en lansering kring slutet på året och med lite tur slipper vi både irriterande förseningar och annat hindrande otyg.

När nya Office väl gör sitt intåg på marknaden så är det med tung konkurrens från Apple, detta då Cupertino-företaget släppte det som tidigare kallades iWorks helt gratis. Att detta skulle dra de tunga användarna från Office till iWorks är inte troligt, men för de allra flesta vanliga användarna är skillnaden att betala inget till att betala åtskilliga hundralappar – vad väljer man?

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.