Apple TV kan få geststyrning med ny sensorteknik

apple-tv-2nd-gen

Apple TV har blivit något av en snackis sen Apple bekräftade att mediacentret inte längre kunde betraktas som ett hobbyprojekt för företaget.

Det kommer ständigt nya rykten kring den efterlängtade uppgraderingen som väntas komma senare under året och flera av dem är mer än troliga att slå in.


Bland de mer intressanta uppgifterna finns ett hopp om att nya Apple TV ska få kameror för geststyrning. Anledningen till detta är jobbannonser för nyanställningar till en arbetsgrupp inom Apple som kallas ”Camera Software team”.

Det hela om Apple TV är givetvis bara rena spekulationer utifrån den lilla information som finns till hands. Arbetsnamn som Camera Algorithms Developer, Camera Tuning Framework Engineer och Media System Performance Engineer lockar dock till en mängd förhoppningar.

Lägg ihop ovanstående jobbannonser med det faktum att Apple köpte upp israeliska PrimeSense – ett företag som arbetar med 3D-teknik och kamerasensorer – så går det nästan inte att undvika tanken på en geststyrd Apple TV.

För att ge en liten hint om vad PrimeSense har åstadkommit så kan nämnas att deras teknik bland annat finns i Kinect till Xbox-konsolerna.

När vi får se nya Apple TV är ännu oklart, även om bland annat webbsajten Bloomberg har rapporterat att en presentation kan vara att vänta redan i april (lansering senare under hösten). Med lite tur så är Bloomberg inte långt ifrån sanningen.

Vad tror ni – är det geststyrning som gäller med nya Apple TV?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.