IOS 7.1 snabbar upp Iphone 4 – rejält!

apple-ios7-iphone4

IOS 7.1 ger livet tillbaka till Iphone 4.

När Apple släppte IOS 7 var det många som förfärades över den plattare designen som genomsyrade gränssnittet i nya versionen. Ännu värre blev det för alla med en Iphone 4 då prestandan blev rejält mycket sämre än med IOS 6.

Med IOS 7.1 var planen att snabba upp den gamla Iphone-modellen igen och här verkar det som att Apple åtminstone har kommit en bit på vägen.

Webbsajten Ars Technica har påbevisat mätbara prestandaförbättringar och även om de nyheter som utelämnades för Iphone 4 med IOS 7 fortfarande är frånvarande så är det välkommet. Nämnvärt är dock att mätresultaten fortfarande är sämre än med IOS 6.

Den som vill ha fler uppdateringar till sin telefon bör leta efter en nyare modell då IOS 7.1 troligtvis är den sista för Iphone 4. Modellen som tidigare var ett flaggskepp i Apples produktkatalog är idag en trotjänare som kämpar för att hålla sig kvar i hemmen.

Att uppgradera sig betyder större skärm, snabbare WiFi, bättre kamera, mer internminne, kraftfullare processor och fler funktioner i IOS. Dessutom kan man räkna med att IOS 8 blir tillgänglig på de nyare telefonerna, åtminstone från Iphone 5 och framåt.

Iphone 4 är snabbare med IOS 7.1 – frågan är bara hur länge telefonen kan hålla sig vid liv.

[Uppdatering 2015-07-01] Med IOS 9 tar Apple ett nytt steg för att optimera plattformen och det är stora förbättringar att vänta. Bland annat har man fokuserat hårt på att göra IOS strömsnålare, snabbare och mindre utrymmeskrävande på alla enheter ned till Iphone 4s. Tyvärr betyder det att Apple tillslut lämnar Iphone 4 bakom sig. Har man den modellen kan det vara läge att se sig om efter en nyare telefon men vill man ha det senaste så vänta några månader – snart kommer Iphone 6s och Iphone 6s Plus.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.