Apple TV kan nu använda AirPlay över Bluetooth

apple-tv

Apple TV har fått en uppdatering som gör att man kan använda Bluetooth för att ansluta mediacentret till andra enheter med AirPlay.

Därmed behöver man inte längre vara beroende av den traditionella Bonjour-anslutningen och allt som behövs är IOS 7.1 eller senare på någon av Apples mobila enheter.

Nyheten i sig är med stor sannolikhet inte intressant för de allra flesta användarna då Bluetooth-anslutningen är mer riktad mot IT-ansvariga där Bonjour blockeras av systemen.

Apple har sen tidigare bekräftat att de inte längre kan se Apple TV som ett enkelt hobbyprojekt och har valt att satsa på produkten som med Ipad, Iphone och företagets datorer.

Vad det innebär för framtiden kan vi inte svara på i skrivande stund – men räkna med att det kommer riktigt spännande nyheter innan året är slut.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.