Unreal Engine 4 implementeras direkt i Firefox

mozilla-firefox-logo-2013

Grafikmotorn Unreal Engine 4 fungerar nu direkt i webbläsaren Firefox utan att behöva extratillägg.

Redan för ett år sedan kunde vi läsa att Firefox fick stöd för Unreal Engine 3 och nu har Mozilla i ett nära samarbete med Epic Games utökat grafikstödet även för den senare versionen av motorn.

Förutom den riktigt snygga och inte minst avancerade 3D-teknik som Unreal Engine 4 erbjuder så stöder motorn även en mängd funktioner för hantering av 2D-spel – direkt i Firefox utan att utvecklarna behöver tänka på extrafiler eller annat otyg.

Målet med det hela är att Mozilla och Epic Games ska kunna skapa en spelplattform direkt i webbläsaren och erbjuda samma spelupplevelse som traditionella spel. Detta utan några nedladdningar eller dylikt – allt strömmas via webbläsaren.

Mozilla kommer att närvara vid Game Developers Conference som går av stapeln nästa vecka och där visa upp hur det hela fungerar i praktiken.

Den som har en dator eller Playstation 4 får se Unreal Engine 4 i ett spel först under april månad, då lanseras nämligen Daylight.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.