Hearthstone: Heroes of Warcraft släppt i skarp version

blizzard-heartstone-logo

Gratisspelet Hearthstone: Heroes of Warcraft har äntligen släppts i skarp version och kan nu efter en tid som beta köra igång på allvar.

Spelet har stora drag från World of Warcraft med sina ikoniska karaktärer, uppdrag och givetvis möjligheten att gå upp i level. I grunden är det helt gratis att spela med de kort man blir tilldelade under spelets gång – men den som vill kan även betala sig till bättre kort och fler fördelar om så önskas.

Tanken med Hearthstone är att spelet ska vara riktigt enkelt att komma igång med för alla och att spelomgångarna mot motståndarna är förhållandevis snabba gör att man aldrig behöver vänta speciellt länge mellan de turbaserade rundorna.

I skrivande stund är det Windows och OS X som gäller för den som vill testa Hearthstone: Heroes of Warcraft. Det är som nämnt helt kostnadsfritt och kan laddas ned via Battle.net som vanligt. I framtiden kommer även applikationer för Android och IOS så att man kan spela oavsett vart man befinner sig.

Kom igång med Hearthstone

Även om Hearthstone ska vara ruskigt enkelt att komma igång med så är det givetvis inte fel att veta vad man har att göra med innan spelet kör igång. Blizzard har snällt nog en bildserie som går igenom de absoluta grunderna. Vill man ha mer koll är Youtube en perfekt kunskapskälla. Här är den officiella kanalen med mängder av videor från spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.