Nyheterna i iOS 15.5 och iPadOS 15.5

ios ipados 15 2021 logo

Apple har släppt den första beta-versionen av kommande iOS 15.5 och iPadOS 15.5. Uppdateringarna har en hel del mängd intressanta nyheter att bjuda på.

Det är inte lika stora nyheter som i några av de tidigare uppdateringarna. Faktum är att merparten av förbättringarna är optimeringar under huven.


4 nyheter med iOS 15.5 och iPadOS 15.5

Den kanske största nyheten är en uppdaterad version av Universal Control. Funktionen som gör det enklare att snabbväxla mellan din Mac-dator och en surfplatta ur iPad-serien.

En annan nyhet är appen Apple Classical, en app specifikt för klassisk musik. Den är inte officellt presenterad men kan mycket väl visas under årets WWDC senare i juni.

Den sista större nyheten är att Apple Pay Cash får två nya knappar. Den ena är ”Request” och den andra ”Send”. Samtidigt byter iTunes Pass namn till Apple Balance.

Slutligen kan nämnas att SportsKit som Apple använder för sitt sportinnehåll till bland annat Apple TV uppdateras med nytt innehåll.

Apple Classical

Det är inte helt fastställt vad Apple Classical kommer att erbjuda. Webbsajten Macrumors har hittat flera referenser till appen i koden till Apples operativsystem.

  • ”CLASSICAL_OPEN_ACTION” => ”Open in Apple Classical”
  • ”CLASSICAL_TIP_MESSAGE” => ”Open this in the new app designed for classical music.”
  • ”CLASSICAL_TIP_TITLE” => ”A Shortcut to Apple Classical”

Vi vet vad temat för appen är. Och Apple köpte streamingtjänsten Primephonic som specialiserade sig på klassisk musik i augusti 2021. Det vore inte helt orimligt att anta en koppling mellan tjänsten och nya appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.