Nya Xbox och Playstation visas på E3 2020

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Nästa generations Xbox och Playstation kommer att visas under E3-mässan 2020. Det säger analytikern Lewis Ward till webbsajten Gaming Bolt. Två spelkonsoler som väntas på betydande förbättringar över dagens modeller.


Den befintliga generationens spelkonsoler från Microsoft och Sony kommer sannolikt att få mindre uppgraderingar under 2019. Justeringar som visar vägen för nästa, stora uppgradering som analytikern tror kommer under nästa år.

Xbox One X och Playstation 4 Pro är båda utmärkta spelkonsoler för 2019. Kraftfulla nog att driva spelen i 4K-upplösning med HDR, Xbox One X nämnvärt kraftfullare än sin konkurrent. Men Playstation 4 Pro är inte desto sämre för det.

Vi vet att det finns utvecklar-paket med Playstation 5 hos olika företag; enligt rykten med en åttakärnig AMD Ryzen-processor och en specialdesignad grafikkrets. Även nya Scarlett-serien med Xbox-konsoler tror man finns hos utvecklare idag; dock utan några detaljer om hårdvaran.

Måste släppa nytt för att möta Nintendo Switch 2

Både Scarlett och Playstation 5 kommer att presenteras inom den närmaste 12-månadersperioden. Allt pekar på det för att Microsoft och Sony ska hålla liv i konsolmarknaden. Det kan också vara nödvändigt för att hålla Nintendo och nästa generations Switch-modell på avstånd.


Vad som än landar i form av hårdvara så kommer vi inte att få någon större, grafisk förbättring. 8K är fortfarande fler år bort och sannolikt satsar man på full 4K-upplösning i minst 60 bilder per sekund för båda konsolerna. Kanske till och med 120 bilder per sekund.

Den stora frågan är nu om vi får se de lätt uppgraderade spelkonsolerna i år och om nästa generations modeller faktiskt visas på E3 2020. Sony har tidigare bekräftat att de hoppar över E3 nästa år – så antingen drar de alla vid näsan, eller så har Lewis Ward fel i sina beräkningar.